Sauces

Sauces
Sauces are aromatic and tasty seasoning of a big assortment of dishes. Sauces can be prepared in different ways: hot, cold, sour, sweet.
Hot sauce consists of a stock, sour cream, cream, milk, vegetable and mushroom stock, fat, oil, vinegar and sour wine and also tomatoes, tomato puree, carrots, parsley, onions, wheat flour and so on. Hot sauces are often served for meat and fish dishes. Hot sauce for meat dishes is based on meat stock and for fish dishes – on fish stock.
For cold sauce – mayonnaise you have to take oil, yolks of fresh eggs, prepared mustard, lemon juice or vinegar, salt, pepper and sugar. Cold sauce is served to cold dishes.
Sweet sauce is cooked from fruit, sugar, potato flour, water or milk.

1
White sauce
Белый соус
2
Cream sauce
Сливочный соус
3
Béchamel sauce
Соус «Бешамель»
4
Cheese sauce
Сырный соус
5
Curry sauce
Соус карри
6
Egg sauce
Яичный соус
7
Thousand Ireland sauce
Соус «Тысяча островов»
8
Tartar sauce
Соус «Тартар»
9
Mayonnaise
Майонез
10
Blue cheese sauce
Соус «Рокфор»
11
Mushroom sauce
Грибной соус
12
Brown sauce
Коричневый соус
13
Lemon sauce
Лимонный соус
15
Barbecue sauce
Соус «Барбекю»
16
Tomato sauce
Соус из помидоров (томатный)
17
Gravy
Подлива мясная
18
Salad dressing
Заправка для салата
19
Mint sauce
Мятный соус
20
Cherry sauce
Вишневый соус
21
Orange sauce
Апельсиновый соус
22
Peach sauce
Персиковый соус
23
Hot fruit sauce
Горячий фруктовый соус
24
Chocolate sauce
Шоколадный соус
25
Caramel sauce
Соус карамели
26
Mango sauce
Манговый соус
27
Champagne sauce
Соус шампанского


Комментарии